Courtroad Acre
Ajalta 2009-2015


18.6.2015

Johan se onkin korkea aika tännekin kirjoitella - edellinen viesti on vaatimattomasti vuodelta 2012, ja lienee sanomattakin selvää, että kaikenlaista on ehtinyt tässä ajassa tapahtua (joitain päiväkirjamerkintöjä on olemassa myös menneeltä muutamalta vuodelta, laittelen niitä tänne, kun saan niitä kaivettua arkistojen kätköistä). Talliorganisaatio on tämän vuoden aikana kokenut pienoisia muutoksia ja sen myötä myös henkilökunnassa ja tallin toiminnassa on ollut jonkin verran säädettävää. Helmikuun alussa tallin tiloissa aloitti uusi talliprojektini B'M Warmbloods, joka lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaistuna on yksityistalli omille hevosilleni. B'M Warmbloods tarjoaa myös valmennus- ja kisauspalvelua Courtroad Acren hevosille, ja yhteistyötä tehdään mm. jalostuksen ja kilpailujen järjestämisen merkeissä. Tästä päästäänkin niihin henkilökuntamuutoksiin, joita alettiin toteuttaa jo viime vuoden loppupuolella. Kun aloin ideoimaan uutta tallia, palkkasin varmuuden vuoksi yhden lisäparin käsiä tallin arkea pyörittämään. Ranskassa Régimentissa valmentajan pestissä ollut Marie Bonnay tuli meille koulupuolen valmentajaksi ja uuden yrityksen aloittaessa toimintansa siirtyi ykköstallin tallimestariksi. Nate, joka on tuota tallimestarin paikkaa tähän asti hoitanut, siirtyi B'M Warmbloodsin palvelukseen heti vuoden alusta. B'M Warmbloods onkin alusta asti ollut meidän kahden keikka ja ainakin tähän asti homma on pyörinyt oikein kivasti. Naten kanssa tehdään oikeastaan kaikki hommat puoliksi, hevosten hoidosta ja valmennuksesta yrityksen pyörittämiseen. Ja tietysti meitä näkee vielä Courtroad Acrenkin soppaa hämmentämässä, eipä meitä sieltä mikään pidä pois, etenkään kun B'M pyörii ykköstallin tiloissa Courtroad Acren resursseilla.

Kisojen järjestämisen suhteen on ollut hiljaista jo pitkään, johtuen lähinnä näistä organisaatiomuutoksista ja toiminnan luonteen muuttumisesta. Hevosmäärä on kasvanut tasaisesti ja tällä hetkellä meillä on yhteensä 36 hevosta ja ponia. Lähes kaikkien kanssa kilpaillaan, joten kisojen järjestäminen on valitettavasti jäänyt taka-alalle. Suunnitelmia kuitenkin on, eli kisatoimintaa ei ole täysin kuopattu. Gymkhanakin löytyy lajivalikoimasta edelleen, eli sitten kun saadaan kisahomma taas pyörimään, poniratsukoille on taatusti tiedossa ohjelmaa. Koulu- ja esteratsastus tulevat olemaan Courtroad Acren kisavalikoimassa ja B'M Warmbloods tulee järjestämään koulu- ja valjakkokisoja. Jaosten alaisia on tarkoitus pääasiassa järjestää, mutta eiköhän kalenteriin muutamat villitkin mahdu.

Hevosten laidunloma alkaa heinäkuun alussa ja elokuussa aloitetaan laidunvirkeiden pallomahojen treenaus syksyn kisoja varten. Osa hevosista jatkaa treeniä normaalisti heinäkuun ja lomat pidetään vasta elokuulla. Muutamien kanssa tosin laidunlomat rupeavat olemaan lopuillaan jo ensi viikolla, kun ensimmäisinä laitsalle päässeet saavat taas orientoitua normaaliin arkeen. Viime vuonna hevoset lomailivat kaikki samaan aikaan, mutta tälle vuodelle päätettiin marssijärjestykseen tehdä muutos. Viime syksy oli hevosten kanssa sellaista kaaosta, ettei paremmasta väliä - tänä vuonna toivottavasti päästään vähän vähemmällä itkulla ja hampaiden kiristelyllä, kun ei tarvitse koko kööriä alkaa kerralla laitumesta vieroittamaan ja kisoja varten treenaamaan.

Tällaista meillä siis täällä - vaikka vähän on muutoksia ollut ilmassa, voidaan silti todeta, että kaikki pyörii vanhaan malliin. Tästä on hyvä lähteä juhannusta viettämään ja uusia kuvioita suunnittelemaan!
- Bino

4.3.2012

Eilen tallille saapui pari uutta hevosta: vanha tuttu Roni muutti Belgian valmennustallilta Courtroad Acreen ja täysin uutena tuttavuutena laumaan liittyi trakehnertamma Orleans F. Roni onkin jo kokenut kisaratsu, jonka koulutus on saatu jo GP-tasolle asti, Nooran kanssa ollaankin vasta ihan alkutaipaleella. Noorankin kanssa tavoitteena on GP-taso, sitä ennen kuitenkin opetellaan ratsun perusasiat. Ronin valmennus siirtyy Malinille, ja Nooran koulutus on minun vastuullani. Pitäisi varmaan kyhätä jonkinlainen valmennustaulukko, kun näitä valmennettavia alkaa olla jo useampi... ehkä pysyisin jollakin tavalla kartalla, että kuka valmentaa ja ketä.

Laukkaratsuille ollaan Naten kanssa valmisteltu ihan uutta ohjelmaa. Miwun kanssa nyt ei enää tarvitse kisaamista miettiä, kun tamma on radoille jo yli-ikäinen, mutta Rudylle ja Dawalle pitäisi vähitellen keksiä jotain. Rudyn kanssa kisaaminen on ollut jäissä vamman vuoksi ja Dawan kanssa ollaan oltu ajoittain helisemässä, kun rata-ajat ovat olleet turhan vaihtelevia. Nyt kun Rudyn paraneminen alkaa olla loppusuoralla ja Dawankin kanssa ollaan päästy jo ihan hyviin tuloksiin, kilpailemista on alettava miettiä ihan tosissaan. Tulevan kevään aikana Nate tulee keskittymään laukkahevosten valmentamiseen enemmän kuin aikaisemmin, jotta molemmat orit saadaan kesään mennessä riittävään kuntoon kilpailuja varten. Itsekin aion olla enemmän mukana laukkapuolen hommissa, nyt kun kouluratsujen valmennus ei ole enää pelkästään minun harteillani. Laukkapuolelle on muutenkin tulossa pieniä uudistuksia, ainakin pari uutta hevosta on tulossa ja muutakin toimintaa saattaa olla suunnitteilla...
- Bino

2.3.2012

Joku voisi erehtyä luulemaan, että Courtroad Acressa on vietetty hiljaiseloa koko talven ajan. Tavallaan se on tottakin - toimintapuolella ei ikinä ole ollut näin hiljaista. Kisoja on järjestetty viimeksi ties milloin, eikä muutakaan aktiviteettia ole juuri lähdetty rakentelemaan. No, perustelen tämän sillä, että talven aikana on tehty niin paljon muutoksia päivittäisiin rutiineihin, että eihän tässä ole muuta ehditty kuin miettiä toimintamalleja ja päiväjärjestyksiä uudestaan... sen siitä saa, kun toimintaa ja henkilökuntaa lähdetään laajentamaan. Vähitellen ollaan kuitenkin saatu homma rullaamaan ja muutoksista ja uudistuksista huolimatta arki pyörii oikein kitkattomasti. Meillä on nyt hyvä tiimi kasassa, ja jos tällä porukalla ei saada mitään aikaan, niin ei sitten millään.

Malin Lindgrenin aloitettua kouluratsujen päävalmentajana minun työmääräni on vähentynyt huomattavasti ja tätä uutta ja auvoista vapaa-aikaa olenkin hyödyntänyt parhaani mukaan. Nyt kun suuri osa juoksevista asioista on delegoitu eteenpäin, pääsen taas pitkästä aikaa ihan oikeasti keskittymään ratsastukseen! Tällä hetkellä minulla on kolmen kouluratsun valmennusvastuu, eli aikaa riittää ja jokaisen hevosen kanssa ehditään tekemään muutakin, kuin vetämään ne pakolliset koulukiemurat kentällä. Ranlan kanssa on käyty pitkillä maastolenkeillä ja kentälläkin on treenailtu ihan uudella innolla. Tamma on kuitenkin pitkään ollut yksi silmäteristäni ja olen potenut hirvittävän huonoa omatuntoa siitä, kun aikaa ei ole hevoselle oikein viimeaikoina riittänyt. Ransonen - tuon hemmotellun traksukakaran - kanssa on niin ikään keskitytty maastossa lorvimiseen. Orin kanssa on talvi treenailtu niin tiiviisti, että nyt otetaan pari kuukautta ihan iisisti. Keväällä ja kesällä lähdetään sitten taas kisaamaan. Redin koulutuksen olen nyt ottanut oikein suurennuslasin alle - orilla on nyt hyvä peruskoulutus alla ja nyt on hyvä aika lähteä rakentamaan sen osaamista eteenpäin. Redin eteenpäin viemiseen olenkin nyt viime viikkoina keskittynyt eniten: siinä missä Ranlan ja Ransonen taitoja lähinnä ylläpidetään ja hiotaan, Redin koulutus on vielä ihan kunnolla vaiheessa. Orin kanssa on kyllä ollut mukava työskennellä, enkä malttaisi odottaa, että kisakenttiä päästäisiin valloittamaan. Periaatteessa tuolla alkaa jo vaativa taso olla hallussa, vielä tosin pitää särmiä hioa ja muutenkin tuo tasapaino saada kohdilleen. Hyvässä vaiheessa kuitenkin ollaan!

Muut hevoset ovat nyt olleet näiden meidän muiden päävalmentajien vastuulla. Mitä olen Malinin, Henrin ja Charlien toimia seurannut, hevosten koulutus ja valmennus on hyvissä käsissä. Kaikille ratsuille on löytynyt sopiva valmennustahti ja tuloksia on jo saatukin. Rataesteratsujen kanssa varsinkin ollaan päästy hurjasti eteenpäin. Hyvä, että saatiin estepuolellekin oma valmentaja, itse kun olen enemmän tai vähemmän hukassa noiden estetapausten kanssa, kouluratsastaja kun olen.

Kaiken kaikkiaan Courtroad Acressa on asiat mallillaan. Toimintaa lähdetään taas vähitellen järjestämään - gymkhanan lisäksi valikoimaan otetaan koulu- ja esteratsastus. Kisakalenteria kannattaa siis pitää silmällä, eiköhän sinne kevään aikana ilmesty kutsu jos toinenkin!
- Bino

23.10.2011

Pitkän ja työteliään kesän jälkeen on taas hyvä lähteä suunnittelemaan talvea ja tulevaa kevättä tarkemmin. Courtroad Acressa on tapahtunut paljon sitten viime kirjoituksen, ja kaikki muutos toki vaikuttaa myös tulevaisuuteen. Kesän aikana tallialueelle rakennettiin uusi tallirakennus. Hevosia on tällä hetkellä neljätoista, eli edes toinen tallirakennus ei tule vielä täyteen, mutta tulevina viikkoina ja kuukausina hevosmäärä tulee kasvamaan sellaisiin mittasuhteisiin, että toinen talli tulee todella tarpeeseen. Hevoset on nyt jaettu molempien rakennusten kesken siten, että koulu- ja laukkaratsut sijoitetaan ykköstalliin ja esteratsut sekä gymkhanaponit majailevat jatkossa kakkostallissa. Tämä siksi, että molemmilla tallimestareilla olisi tekemistä, ja jotta valmentajien ja muun henkilökunnan ei tarvitse juosta valmennettaviensa väliä tallista toiseen. Henkilökuntaa on siis tullut lisää, siitä kerron enemmän hieman myöhemmin. Uuden tallirakennuksen lisäksi tiluksille on kohonnut uusi, reilun kokoinen maneesi. Hevosmäärän lisääntyessä ja toiminnan monipuolistuessa ratsastusmahdollisuuksia oli pakko laajentaa. Nyt siis ratsastajien käytettävissä on maneesi, hiekkakenttä ja nurmikenttä.

Laajennuksen myötä myös henkilökunnan määrää on lisätty. Denny hoitaa tallimestarin tehtäviä kakkostallilla ja entinen yleismies Nate on nimitetty ykkösstallin tallimestarin ja laukkaratsujen valmentajan tehtäviin. Kirjanpitäjä Berta pitää edelleen kirjaa, hänen tehtäviinsä siis ei ole tullut muutosta. Uusina kasvoina Courtroad Acressa nähdään saksalainen Henri Dresner, englantilainen Charlie Shaw ja ruotsalainen Malin Lindgren hevosten valmennuksen parissa, tallityöntekijöinä meillä toimivat englantilaiset Audrey Hunt ja Elizabeth Chapman.

Kisakenttiä ympäri maailmaa kiertänyt Henri toimii rataesteratsujen päävalmentajana ja osallistuu itsekin hevosten kilpailuttamiseen. Henri vaatii valmennettaviltaan parasta ja antaa palautetta ratsastajille joskus liiankin suoraan (tästä syystä välttelen miehen pitämiä valmennuksia, kommentit käy joskus pahasti itsetunnolle...). Hevosten kanssa Henri on kyllä ehdoton ykkönen, ratsuista näkee, että ne työskentelevät miehen kanssa mielellään. Esteratsujen valmentamiseen, ratsuttamiseen ja hoitamiseen osallistuu myös Charlie Shaw, lupaava esteratsastajan alku, joka on menestynyt myös tallityttöjen sydänten murskaamisessa... siinä missä Nate suhtautuu ihailijoihinsa viileän etäisesti, tummatukkainen vihreäsilmä Charlie ei saa kyllikseen saamastaan huomiosta. Tallityöt Charlie hoitaa aina moitteettomasti, eikä koskaan lintsaa hevosia käsitellessään. Malin puolestaan keskittyy tallin kouluratsujen valmentamiseen ja eteenpäin viemiseen. Kouluratsujen parissa itsekin työskentelen eniten, ja yhteistyön aikana ollaankin saatu paljon aikaan, etenkin nuorten hevosten kohdalla. Malinilla on reippaasti kisakokemusta myös kansainväliseltä tasolta vaativista luokista, joten asiantuntemusta on pelissä enemmän kuin tarpeeksi.

Tällaista meillä on siis tapahtunut kuluneen vuoden aikana. Uutta toimintaa on siis luvassa, ja tarjonta tulee olemaan entistä laajempaa!

- Bino

9.1.2011

Tallille tuli jokunen päivä sitten uusi hevonen, arabiori Mudawar al Mahir. Kuten meidän muutkin isommat nelijalkaiset, poitsu on laukkapainotteinen ja ihan hyvältä tuon vauhti vaikutta. Ori on kotiutunut tallille oikein hyvin, ongelmia ei ole pahemmin ollut.

21.12.2010

Tänään on vihdoin saatu jouluvalmistelut kunnolla käyntiin. Koristeet etsittiin porukalla tallinvintiltä ja äkkiähän se tallin ilme muuttui, kun alkuun päästiin. Tänä vuonna saatiinkin sitten valkoinen joulu, lunta on riittävästi ja sitä tulee jatkuvasti lisää. Mitäpä se toisaalta meitä haittaa, maalla pitääkin olla talvella lunta.
Hevoset pääsevät joulupyhinä pienelle lomalle. Tallin porukan kanssa ollaan ajateltu, että joulun ja uudenvuoden välipäivinä ei treenata eikä tehdä muutenkaan mitään ihmeempiä - korkeintaan käydään maastossa tai pelataan pari erää pooloa. Oleellisinta kuitenkin on yhdessäolo ja joulumieli, niistähän joulussa on muutenkin kysymys. Seuraavan kerran kirjoittelen kuulumisia ensi vuoden puolella, eli hyvät joulut ja uudetvuodet kaikille kävijöille!
- Bino

19.12.2010

Muutamassa viikossa ollaankin saatu aikaan vaikka kuinka paljon. 12. päivän gymkhanakisa onnistui yli odotusten, taidettiin tehdä kaikkien aikojen osallistujaennätys, mitä tallilla pidettyihin kisoihin tulee. Olkaamme siis itseemme tyytyväisiä, ensi kerralla sitten uutta ennätystä kehiin!
Toinen merkittävä viime aikojen tapahtuma on uuden tuontipuolen toiminnan aloittaminen. Courtroad Acre Imports on erikoistunut gymkhanaponien tuontiin Britanniasta, Euroopasta ja mahdollisuuksien mukaan myös muualta maailmasta. Ensimmäiseen tuontierään mahtui kolme ratsuponia, joista yksi on jo myyty eteenpäin. Tuontitoiminnalla yritetään saada kisakentille lisää gymkhanapainotteisia otuksia, joita tuntuu tällä hetkellä olevan liikenteessä häviävän vähän. Toimintaa käynnistellään vähitellen, katsotaan nyt, miten homma saa tuulta siipiensä alle.
Jouluvalmisteluja ei olla edes aloitettu, vaikka pyhiin on enää muutama päivä. Joulukoristeet ja muu tarpeellinen lienevät jossakin tallivintillä viime vuoden jäljiltä. Pitää varmaan delegoida urakka Natelle ja Dennylle. Joulukuu on mennyt niin nopeasti, että koko joulu ei ole edes käynyt mielessä. Ponien kanssa on treenattu aktiivisemmin kuin yleensä, hevosten kanssa on pelattu pooloa vaikka millä mitalla, ja nyt tuo tuontitallikin on vienyt melkoisesti aikaa. Ja uutta toimintaakin pitäisi vielä ehtiä järjestämään. Saa nähdä, missä vaiheessa ehditään tunnit ja valmennukset pitämään, niitä nimittäin on toivottu ja jo suunniteltukin.
- Bino

21.11.2010

Jotain uutta pitäisi keksiä, mutta mitähän kummaa se mahtaisi olla? Olen kuukauden päivät miettinyt pääni puhki, enkä vieläkään osaa sanoa, että mitä tässä nyt pitäisi tehdä. Tällaisenaan Courtroad Acre on hyvä, mutta jotain silti kaipaan... lieneekö kyseessä jonkinlainen akuutti puutostila, kun tuota koulu- ja esteratsastusta täällä suhteellisen vähän harrastetaan. Onhan se nyt sanomattakin selvää, että kun kaksi kolmasosaa talleistani on puoliveristen kansoittamia, niitä alkaa vähitellen kaivata täälläkin. Kenties pitäisi laajentaa? Maastoestepainotteiset tapaukset ainakin voisi kärrätä tänne, lääniä ja maastoja riittää, maastoesteistä puhumattakaan. Ja kun ei niitä maastotapauksia ole kuin kaksi, ei ne tallista paljoa tilaa vie, eihän? No, täytyy asiaa vielä miettiä ja pohtia, ei tässä mikään kiire ole minnekään. Muutenkin olisi jonkinlaista organisaatiouudistusta tiedossa, joten eiköhän tämä maastoprojekti jouda sinne asti odottamaan.
Mitä muuta uutta tänne meidän arkeen? Jos sanoisin, että paljonkin, valehtelisin. Arki pyörii niinkuin ennenkin, ponien kanssa treenaillaan gymkhanaa ja hevosten kanssa koitetaan pooloa pelailla mahdollisuuksien mukaan. Mukavaa on ollut ja terveinä ollaan pysytty: Miwu ja Rudy ovat molemmat elämänsä kunnossa ja poneillakin on kaikki hyvin. Hitman ja Jacob tosin vuorotellen onnistuvat itsensä tavalla tai toisella telomaan, mutta sillä riehumisen intensiteetillä se ei ole mikään ihme. Kaikki on hyvin niin kauan, kun pieniä pintanaarmuja pahempia vammoja kumpikaan ei onnistu saamaan.
Näillä mennään, ja kohta päästään taas kisaamaan! Tapahtumakalenteri tarjoilee asiasta lisää infoa.
- Bino

21.6.2010

Muutaman viikon laidunloma alkaa olla lopuillaan - ja sen kyllä huomaa. Ihan kaikesta. Lomalla laiskistunut tallihenkilökunta on juuri sopiva vastus laidunpirteille ja vapauteen tottuneille pallomahoille, joilla järki on kadonnut päästä samaan tahtiin mahan kasvun kanssa. Koita siinä sitten treenata ja tehdä tallitöitä kun puupää-ääliöt yrittävät kaikin keinoin tehdä talliorjien elämästä astetta vaikeampaa... Yleensä niin hyväkäytöksinen Miwukin käyttäytyy kuin pahainen kakara.
Ponien kanssa on viime päivät palailtu arkeen gymkhanan parissa. Kisat tulossa ja treenata pitäisi, vielä kun ponien ajatusmaailman saisi vähemmän treenivastaiseksi. Hevosten kanssa ei ole suurempaa kiirettä, pooloa mennään ja maastoillaan. Tuskinpa vähään aikaan mitään sen suurempaa tehdään, Rudyn kanssa ehkä käydään naapuritallin laukkavalmennuksessa jos siltä tuntuu.
Mitä tulee Englannin ja Ranskan välillä sumplimiseen, Englannissaoloaikani tuplaantuu nyt uuden tallin avauduttua. Battalion Trakehners toimii siis Englannin maaperällä, lyhyen ajomatkan päässä Courtroad Acresta. Ranskan tallilla käyn silti säännöllisesti ja siellähän hommat kyllä hoituvat tallin henkilökunnan puolesta.
Kesätunnelmia, uutta toimintaakin suunnitteilla!
- Bino

17.4.2010

Kuukausi sitten jouduin myöntämään, että tallin hallinnoinnista ja paperihommista ei tule yhtään mitään. Ei, vaikka kuinka yritän järjestellä raha-asioita fiksusti ja järkevästi. Ranskan tallin paperityöt vivät yksinkertaisesti niin paljon aikaa, että Courtroad Acren asioiden hoitamiseen ei riitä resursseja. Aikani ajateltuani ja murheellisesti mietittyäni tulin siihen tulokseen, että hankkisin ihan oikean kirjanpitäjän molemmille talleille ja näin säästäisin omaa mielenterveyttäni ja henkistä kapasiteettiani. Tämän vallankumouksellisen uudistuksen myötä minulla on ollut huomattavasti enemmän aikaa varsinaisten tallihommien tekoon ja jopa hevosten liikuttamiseen ja valmennukseen. Melkein kuin lomalla olisi!
Eilen käytiin Naten kanssa pitkällä maastolenkillä. Rento maastoilu oli hevosillekin mukavaa vaihtelua: Miwulla on viime aikoina treenattu ahkerasti pooloa ja Rudy puolestaan on joutunut koville laukkaharjoituksissa ja -kilpailuissa. Viime kisoissa ori nappasi ykkössijan (meidän kaikkien suureksi hämmästykseksi) ja nousi allowance-tasolle. Rudyn kanssa on tosiaan menty hurjasti eteenpäin - orista on lyhyessä ajassa tullut potentiaalinen kovan tason laukkaratsu. Tästä olemme tyytyväisiä.
Tänään aamulla kokeiltiin paria uutta kisaideaa. Seuraavissa kisoissa tosin mennää vielä vanhoilla yhdistetyillä, mutta seuraavaan kisaviikonloppuun tuodaan varmasti jotain uutta. Alustavasti on mietitty Este + Flag Flyers -luokkaa. Ideaa kokeiltiin aamun treeneissä eri muodoissa molempien ponien kanssa ja homma saatiin lopulta pelaamaan ihan kiitettävästi. Hitmanin kanssa tosin oli pieniä vaikeuksia, mutta poni nyt on muutenkin hankala.
Muuten kaikki on niinkuin ennenkin - parissa kuukaudessa juuri mikään ei ole muuttunut. Kisoja aletaan taas järjestää aktiivisemmin ja muutakin toimintaa pitäisi järjestää. Seuraavia kilpailuja odotellessa!
- Bino

11.2.2010

Uusi vuosi, uudet kujeet! Pari kuukautta ollaan vietetty hiljaiseloa ja kyllähän se toimintakalenterissa näkyykin. Hiljaiselo alkoi oikeastaan jo aiemmin, mutta virallista taukoa on jatkunut joulukuun puolesta välistä. Tänä aikana ollaan vähän mietitty tuota toimintaa uudelta kantilta ja suunniteltu ihan uusiakin juttuja. Helmikuussa ehditään vielä kisaviikonloppukin pitämään, joten eiköhän tämä taukoilu ala olla ohi.
Denny on ollut kuukauden alusta lähtien lomalla ja lomailu kuulemma jatkuu kuun loppuun asti. Talli ja hevoset on Naten kanssa hoidettu kahteen pekkaan ja työtähän tässä riittää. Hevosia on vain kolme, mutta huollettavaa kalustoa ja lääniä kyllä riittää senkin edestä. Viime viikolla siivottiin tallinvinttiä ja laitettiin vanha estekalusto kuntoon. Puomit ja tolpat eivät kyllä edelleenkään ihan uusista käy, mutta kyllä niitä vielä voi treenatessa käyttää. Nate on remppaillut tarhojen aitoja kuntoon viime päivät ja päärakennuksessakin on tapahtunut vaikka mitä.
Katsotaan nyt, että miten tämä homma taas lähtee rullaamaan. Eiköhän kohta olla taas maailmankartalla...
- Bino

19.12.2009

Kummallista, kuinka aikaa kuluukin nopeasti. Äsken oli vielä syyskuu - aurinko paistoi eikä tarvinnut huolehtia kylmästä säästä. Johonkin se syksy kuitenkin katosi, ihan huomaamatta, ja nyt valmistellaan jo kovalla kiireellä joulua. Perinteinen joulusiivous on jo melkein tehty: välineet on kaivettu siivouskomeron pimeydestä päivänvaloon. Saa nähdä, viitsiikö sitä tarttua luudanvarteen ennen joulua... ennen loppiaista kuitenkin pitäisi tulla valmista. Joulukoristeet haettiin vintiltä viime viikolla ja koristelu aloitettiin eilen. Jouluvalojen kanssa on esiintynyt pieniä ongelmia, mutta eiköhän niistä tänäkin vuonna selvitä.
Diva, Ed ja Show lähtivät takaisin Ranskaan täydentämään puoliverilaumaa. Daffodils jäi tänne Englannin puolelle Rudyn ja Miwun seuraksi, jotenkin tuo ponitamma viihtyy paremmin pienessä porukassa. Tallinpito käy nyt tosiaankin lomailusta, etenkin kun Denny ja Nate hoitavat nuo käytännön tallihommat. Itse olen viime aikoina keskittynyt hallinnolliseen puoleen - paperihommia on tässä kuussa ollut enemmän kuin tarpeeksi.
Alkuvuodesta yritetään palailla maailmankartalle. Muutamat kisat ainakin pidetään, ja voi olla, että jonkinlaista valmennustoimintaakin järjestetään. Mutta nyt toistaiseksi kuitenkin lomaillaan ja vietetään joulua. Hyvää joulua myös kaikille tallin kävijöille!
- Bino

17.9.2009

Jestas, että pienen tallin pito onkin sitten mukavaa! Ja tarkoitan tätä nyt aidosti, nyt ei ole kyse huonosta sarkasmin yrityksestä. Kaikki on moninkerroin helpompaa, kuin puokkien kanssa. Ei tarvitse ottaa paineita kisaamisesta tai hevosten kasvatuksesta, ei tarvitse kaivella tuloksia tulosarkistosta, ei tarvitse huiolehtia siitä, että pysyykö VRL pystyssä ja toimiiko rekisteri. Maaseudun rauhassa on helppo unohtaa maalliset kiireet ja koska lähimmille naapureillekin on matkaa se pari mailia, edes kyyläävistä naapurintädeistä ei tarvitse välittää. Mikä armoitettu autuus, saa nähdä, viitsiikö sitä palata Ranskaan ollenkaan...
Rudyn koipi on virallisesti kunnossa. Ori lopetti ontumisen heti eläinlääkärin käynnin jälkeen, joten ilmeisesti jalkavamma oli orin huomionhakua, tai sitten meidän lekuri on ihmeparantaja, joka hoitaa konit kuntoon pelkällä ajatuksen voimalla. Joka tapauksessa ongelmaa ei enää ole, ja Rudya saa liikuttaa normaaliin tapaan. Töihin ori joutuikin parin päivän levon jälkeen, kun Nate ja Denny jatkoivat harjoituksia poolokentällä. Itse olen viime päivät treenaillut ponien kanssa gymkhanaa hiekkakentällä. Pakotin Dennyn tolppapojaksi harjoitusten ajaksi ja tottahan sitä tolppapoikaa sitten tarvittiinkin. Divan kanssa varsinkin tolppia kaatui enemmän kuin puita avohakkuussa.
Naapuritallin poolojoukkue kävi eilen harjoittelemassa meidän kentällä. Porukka kävi jo toista kertaa tällä viikolla, joten ilmeisesti meidän kenttä on parempi kuin muiden. Mikäs siinä, rahaa tulee kassaan ja tuleepahan kenttää kunnolla käytettyä. Ainoa huono puoli tässä järjestelyssä on se, että meidän porukka ei pääse päivän aikana ollenkaan pooloa treenaamaan. No jaa, ei kai se yhdestä päivästä ole kiinni.
Muuten tämä tallielämä on sujunut hiljaisissa merkeissä. Mitään ei juuri ole tapahtunut ja tuskin tällä viikolla hirveästi mitään merkittävää tapahtuukaan. Ensi viikolla sitten päästäänkin taas kisaamaan.
- Bino

6.9.2009

Suraavat neljä viikkoa olenkin sitten englantilainen. Ajattelin nyt viettää vähän pidemmän aikaa tässä suunnassa, kun Ranskan puolella ei tekemistä juuri ole. Hevosilla (ja itsellänikin) on nyt kisatauko meneillään, joten nyt on hyvää aikaa kehittää Courtroad Acrea vähän eteenpäin. Régimentin toiminnallisen ylläpidon olen nyt uskonut Adelinelle ja Joni hoitaa toisen omistajan ominaisuudessa paperihommat.
Eläinlääkäri kävi tänään katsomassa Rudya. Ori oli Naten mukaan aristellut vasenta takastaan viikon verran, joten hyvähän se oli tarkistaa, mikä hevosta vaivaa. Lääkärin mukaan kyse ei kuitenkaan ole mistään vakavasta, kun ori ei onnu eikä kipujakaan näyttäisi suuremmin olevan. Nyt Rudyn vointia seuraillaan, ja jos vaiva ei katoa muutamassa päivässä, ori kuskataan klinikalle röntgenkuvaukseen.
Iltapäivällä lähdettiin Naten kanssa käymään Lontoossa. Ponien varustusta täytyi päivittää ja uutta pooloroinaakin pitäisi hankkia. Viime aikoina noita mailoja on katkeillut enemmän kuin yleensä, mikä lienee seurausta Naten ja Dennyn astetta vauhdikkaammista harjoituspeleistä. Pari varustekauppaa kierrettiin ja käytiin päivän päätteeksi vielä Harrodsillakin. Ponit saivat varusteensa, mailoja on nyt taas vähäksi aikaa ja muutakin mukavaa sälää tuli hankittua. Laskiessani päivän menoja tunsin pienen piston omatunnossani - käyttötilin saldo kertoi kovin masentavaa tarinaa. No, viikon alussa naapuritallin poolojoukkue tulisi harjoittelemaan Courtroad Acren kentälle ja kentän vuokramaksu tasoittaisi tilin saldoa mukavasti.
Illalla treenasin vielä Daffodilsin kanssa kentällä. Denny toimi avustajana (kiroillen ja vasten tahtoaan kuten yleensäkin) ja nosteli kaatuneita tolppia ja otti tamman kiinni jos satuin putoamaan. Daffodilsin kanssa meillä ei yleensä ongelmia juuri ollut, eikä niitä nytkään liiemmin ilmennyt. Itselläni tosin oli hieman parantamisen varaa, treenin aikana taisin viettää enemmän aikaa päälläni tolppien seassa kuin ponin satulassa.
Tällainen päivä tällä kertaa, katsellaan mitä huominen tuo tullessaan.
- Bino

9.8.2009

Päivä alkoi lupaavasti auringonpaisteella ja lintujen laululla. Istuskelin aamulla keittiössä ja tuijottelin ikkunasta pihalle - mitähän sitä tänään tekisi. Denny harppoisi kohta tekemään aamutallia ja Nate palaisi lomiltaan puolilta päivin, muuten päivälle ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa. Piakkoin jostain tallin suunnalta kuului tutunoloinen ärähdys ja sen jälkeen ärsyyntynyt hirnahdus. Tallimestarimme oli siis suvainnut saapua paikalle.
Ryystin kahvini loppuun ja lähdin sitten tallille. Denny jakeli jo aamurehuja, joten en viitsinyt hommaan sen enempää puuttua. Saapastelin varustehuoneeseen ja suoritin järjestelyluontoisia tehtäviä hetken aikaa. Jostain syystä varustehuoneessa oli aina päällä täysi kaaos, vaikka kuinka yritin siellä siivota. Joka paikassa ajelehti suojia, pinteleitä ja pooloroinaa, eikä niitä oikein saanut ängettyä järkevästi yhtään mihinkään. Pitäisi konsultoida Natea, josko tämä jaksaisi tehdä asialle jotain.
Iltapäivällä sain rähistä Dennylle oikein urakalla, jälleen kerran. Miekkonen ei ottanut vaatimuksiani hevosten kengityksestä todesta, ja sain hyppiä tasajalkaa toimiston lattialla ja huutaa kuin sumusireeni naama punaisena, ennen kuin asioita alkoi tapahtua. Välikohtaus aiheutti pientä epävakautta muutoin niin kovin rauhallisessa mielentilassani ja suivaantuneena passitin myös Naten raatamaan tallin puolelle. Itse jäin toimistoon rauhoittumaan ja ryystämään vähän lisää kahvia.
Iltatallia tehdessäni kiitin onneani, että päivä oli pulkassa.
- Bino


Courtroad Acre on virtuaalitalli. Mitään ei tapahdu oikeasti.
Courtroad Acre is a SIM game stable. Nothing happens for real.